Széchenyi 2020 logó

Komplex technológiai és infrastrukturális fejlesztés a Technopig Kft.-nél

Komplex technológiai és infrastrukturális fejlesztés a Technopig Kft.-nél

A Technopig Kft. vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében

 

Kedvezményezett neve: Technopig Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt felelősségű társaság

A projekt címe: Komplex technológiai és infrastrukturális fejlesztés a Technopig Kft.-nél

A fejlesztés tárgya, célja: 2023. augusztus 31-éig technológiai és infrastrukturális fejlesztés valósul meg a Technopig Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mohácsi telephelyén. A 207,72 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével termelést elősegítő eszközök kerülnek beszerzésre, az üzemet érintő infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg, valamint vállalatirányítási rendszer kerül bevezetésre.

A szerződött támogatás összege: 207 718 530 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A projekt megvalósítása során a gyártóüzem fejlesztésére, az infrastruktúra fejlesztésére kerül sor. A projekt technológiafejlesztést eredményező eszközbeszerzéseket is tartalmaz. Hegesztőgépek, csőhajlító, és fűrészgépek kerülnek beszerzésre, továbbá a jelenlegi elöregedett fűtési rendszer korszerűsítése és raktár sátor létesítése is megvalósul. A képzési- és felhőalapú szolgáltatások igénybevétele mellett információs technológiafejlesztés is megvalósul a beruházás keretében.

A fejlesztés megvalósítása hozzájárul a vállalkozás versenyképességének megőrzéséhez, a termelékenység erősítéséhez, a foglalkoztatottság megtartásához, a vállalkozás hozzáadott értékének növekedéséhez. A projekt megvalósításának eredményeként a Technopig Kft. gyorsabban, pontosabban, és hatékonyabban tudja kiszolgálni az ügyfelek részéről felmerülő igényeket

A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” program keretében valósul meg, ezzel növelve az új termékek bevetésének lehetőségét, és a cég piaci versenyképességét.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. augusztus 31.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01235