Széchenyi 2020 logó

A Technopig Kft. vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében

 

  1. május 17.

 

A TECHNOPIG Kft. 7,49 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Technopig Kft. gyártástechnológiai tevékenységének bemutatása a külpiacon” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatás mértéke : 49,99 %, a támogatás befejezési időpontja : 2015.12.31.

A 15 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projekt eredményeként a Technopig Kft.-nek lehetősége nyílt a külpiacon történő megjelenésre, illetve a honlap megújítására, idegen nyelvű elérhetőségének biztosítására.

 

A mohácsi székhelyű TECHNOPIG Kft. sertéstelepek komplett technológiai tervezésével és kivitelezésével, illetve tartástechnológiai berendezések gyártásával foglalkozik. Közel 10 éve van mind a hazai, mind a szomszédos országok piacain. Főbb termékei: padozat rendszerek, karámrendszerek, takarmányozási technológiák, hűtési-fűtési rendszerek, légtechnika, trágyakezelés, ivóvízellátás, inszemináló eszközök.

A fejlesztést generáló okok közé a XXI. századi vásárlási szokásoknak és az e-kereskedelem növekvő forgalmának való megfelelés, illetve a külpiaci kapcsolatok kiépítése, a társaság gazdasági fejlődésének elősegítése sorolhatók.

A Technopig Kft. az értékesítés folyamatában a belföldi piac után a külföldi piacra történő bejutást helyezte előtérbe. A külpiacra történő lépés hosszú távú hatékonyságot biztosít cégünk számára.

Társaságunk gazdasági élete az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. A termelési tényezők ( termékpaletta bővítése – sertéstartási technológia kiépítéséhez tartozó minden elem beszerzése; kapcsolódó szolgáltatások – javítások, komplett technológia, illetve egyéb szakszerelések elvégzése; gyártási technológia – a gyártás folyamatában részt vevő gépek cseréje modernebb, biztonságosabb berendezésekre, technológia fejlesztése, a gyártási folyamat lebonyolításához szükséges épületek felújítása, bővítése ), valamint a társaság gazdasági fellendüléséből eredő, a növekedést elősegítő tőke rendelkezésre állása belső tényezőként segítik a cég külpiacra történő jutását.

A vásárokon, kiállításokon való részvétel tapasztalatszerzést és új partneri kapcsolatok ápolását teszi lehetővé. A pályázat keretében társaságunk részt vett számos nemzetközi szakkiállításon : Agromalim kiállítás – Arad, Viroexpo – Verőce, Újvidéki Mezőgazdasági Vásár, valamint árubemutatót rendeztünk Tiranában.

A webáruház kitűnően kiegészíti vállalkozásunk üzletvitelét. A webfejlesztéssel megvalósítottuk társaságunk minél szélesebb körben történő elérhetőségét, az idegen nyelvű megjelenéssel pedig a távolabbi érdeklődőket is megszólítjuk.

A projektről részletes felvilágosítást kaphatnak a technopig.hu oldalon, illetve az alábbi elérhetőségeinken: +36 69 510 258; info@technopig.hu.