Széchenyi 2020 logó

Európai Uniós támogatással fejlesztésre került a Technopig Kft. telephelye

A TECHNOPIG Kft. 28,73 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Szerelőcsarnok aljzatbeton felújítása és irodaépület átalakítása a Technopig Kft.-nél” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az 55 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházás eredményeként a szerelőcsarnok aljzatbeton burkolatának cseréjét, az irodaépület komplett felújítását, továbbá az ingatlanon egy 20 kWh napelemes rendszer kiépítését valósítottuk meg.

A mohácsi székhelyű TECHNOPIG Kft. sertéstelepek komplett technológiai tervezésével és kivitelezésével, illetve tartástechnológiai berendezések gyártásával foglalkozik. Közel 10 éve van mind a hazai, mind a szomszédos országok piacain. Főbb termékei: padozat rendszerek, karámrendszerek, takarmányozási technológiák, hűtési-fűtési rendszerek, légtechnika, trágyakezelés, ivóvízellátás, inszemináló eszközök.

 A fejlesztést generáló okok közé a XXI. századi munkakörülményeknek való megfelelés, illetve az üzemeltetési költségek csökkentése sorolhatók.

A szerelőcsarnok aljzatbetonjának felújítása szükségessé vált, mivel társaságunk gazdasági tevékenységét szolgáló gépek, berendezések lényegesen erősebb kivitelű alapot igényelnek. A projekt megvalósításával a munkakörülmények biztonságosabbá tételét is biztosítani tudtuk munkavállalóink számára.

A napenergia tiszta, természetes, környezetbarát energiaforrás, nincs károsanyag kibocsátása, így az energia és költségcsökkentés mellett környezetünkre is odafigyelhetünk a napelemes rendszerek létesítésével. Magyarországon a napsütéses órák száma átlagosan 2000h/év, ami még inkább indokolttá teszi ezen technológia alkalmazását. Az Európai Unió kiemelten támogatja az ilyen irányú törekvéseket, így társaságunk az elnyert pályázati forrás segítségével megvalósíthatta a napelemes rendszer kiépítését.

Az irodaépület a hosszú használaton kívüli állapot miatt leromlott, a felújítás műszaki és funkcionális okok miatt indokolttá vált. Az irodai dolgozók számára kialakított munkahelyi környezet a legmagasabb elvárásoknak és jogszabályi előírásoknak is maximálisan megfelel, lehetővé téve a pontos, rugalmas, megbízható, hatékony munkavégzést.

A felújított ingatlan kiválóan alkalmas tárgyalások, értekezletek lebonyolítására is. A kivitelezési munkák majd fél évig tartottak, és a kiváló szakembereknek köszönhetően egy gyönyörű új létesítmény született Mohácson.